Aubergine met meidoornbessen
- Marleen Stillaert
- 17 nov
- 1 minuten om te lezen
Eerst 2 heel belangrijke mededelingen:
Als je hartmedicatie neemt, mag je dit recept enkel eten in samenspraak met je arts.
De meidoornbessen door een zeef pureren, niet met een passe-vite of met de mixer. Er zit een pit in de bes die je niet mag consumeren, is giftig!
Benodigdheden voor 2 à 3 personen:
1 aubergine
1 teentje look
1 rode ajuin
een 100 gram champignons
1 bokaal rode kidneybonen (ik gebruikte de bio van Colruyt van 360gram)
1 pak Heinz tomato van 500 ml
Peper, zout
1 kl basilicum
1 puntje sriracha
1 à 2 kl fajita
Meidoornbessen (1 hand/2 personen)
(Volkoren) orzo of rijst
Was de meidoornbessen in koud water met wat azijn. Doe ze daarna in een kom met water en kook ze gedurende 20 min.
Intussen fruit je de ui en de knoflook.
Ik schil de aubergine half. Je mag de schil er ook aan laten of helemaal af doen. Snij de aubergine in blokjes van ongeveer 1 cm. en voeg deze toe aan de ui en de knoflook. Doe hetzelfde met de champignons.
Voeg de kruiden toe en laat even stoven.
Voeg na zo'n 7 min. de kidney bonen toe en de Heinz tomato. Laat even op een klein vuurtje staan.
Giet de meidoornbessen af na 20 min., in een zeef. Duw de pulp door de zeef (denk aan de pit!).
Zet het vuur af.
Voeg je puree van meidoorn tot aan je pot en roer even door.
Proef en kruid eventueel nog wat bij.
Serveer met orzo of rijst.
Smakelijk!

Opmerkingen